The Tidö parties agree on compulsory language preschool

https://omni.se/tidopartierna-overens-om-obligatorisk-sprakforskola/a/EyojM5

Posted by KorvMedBros

7 Comments

  1. Jag är lite nyfiken på hur barn med behov av språkförskola ska upptäckas, men överlag låter det rimligt. Språkkrav på lärare kan låta rimligt, men jag är lite fundersam över hur det ska genomföras utan att späda på den redan rådande lärarbristen. Jag misstänker att lärare med bristande språkförmåga har anställts av en anledning.

  2. Countach3000 on

    Tanken är ju god. Men risken är väl att det för de områden där det behövs mest i praktiken blir i form av barngrupper med 95% invandrarbarn och lärare som nätt och jämt tagit sig igenom SFI.

  3. Bättre och mer effektivt att satsa på hemspråksundervisning. Det visar sig att barn som får hemspråk lär sig svenska också bättre.

  4. maximalusdenandre on

    Jag förstår hur man tänker men tror inte det kommer göra någon skillnad. De flesta svenskar kan varken spanska, tyska eller franska trots att det är obligatoriskt för oss att lära oss ett tredje språk. Vi är bara så bra på engelska på grund av all exponering, inte pga skolan.

  5. Bra tanke men helt omöjligt när man samtidigt sänker skatter, ger mindre pengar till kommunerna och redan har brist på personal i förskolan.

  6. Jag är lite överraskad över all negativitet för dessa lagförslag. Många verkar resonera att allt är så dåligt så det är ingen idé att göra något.

    Jag tror att vi måste pröva olika saker och se om det fungerar. Inte bara göra ingenting. Ja det finns en mängd anledningar till att detta inte kommer fungera men vad är alternativet. Ungarna måste ju kunna svenska när de börjar skolan.

     Sen vore det bra om politikerna kunde börja erkänna misstag och ta bort lagstiftning som inte fungerar. Vilket vi vet att de inte gör.