Defense meeting turned into ‘kindergarten pranks’: Pia Olsen Dyhr had to help ‘amateur-like’ Vanoplagh

https://www.bt.dk/politik/forsvarsmoede-gik-op-i-boernehavefnidder-pia-olsen-dyhr-maatte-hjaelpe

Posted by FKAAstroels

5 Comments

  1. >Adskillige kilder forklarer, at SFs leder Pia Olsen Dyhr flere gange måtte træde til for at mægle, ligesom hun forklarede Liberal Alliances Alex Vanopslagh om almindelig forligsteknik i politiske forhandlinger på Christiansborg. 

    >Alex Vanopslagh tabte ifølge kilderne ansigt over for adskillige partier, fordi han ifølge deltagere ved mødet fremstod som om, han havde vanskeligt ved at forstå de forligstekniske detaljer i den aftale, som både han og Inger Støjberg forsøgte at forhandle hjem. 

    >Samtidigt beskrives det dog også af kilder, at forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) heller ikke virkede som om, at han havde styr på, hvordan en kompromisløsning kunne skrues sammen. 

  2. insert-username-boi on

    Alex havde åbenbart også udnævnt sig selv til forsvarsmødets sjove fyr ved at henvise til Thorning-Schmidts citat om betalingsringen “der kommer en god løsning i morgen” og så at kalde hende for sin yndlingspolitiker. Han kæmper med at tage sig selv alvorligt.

  3. Det bliver så fedt at bo i et land styret af populister og gloricerede influencertyper der ikke forstår ord som “forlig”…

  4. En anden væsentlig pointe er følgende:

    >For mens Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne ikke har siddet med ved bordet, er det blandt andet kommet ind i aftaleteksten, at antallet af værnepligtige skal hæves fra 5.000 til 7.500 personer om året. 

    Fra 2012-2015 blev der født under 58,5k om året.
    Hvis vi antager at det fortsat kun er tvang for mænd og andelen af kvinder fastholdes til at være ca. 25% (https://www.forpers.dk/da/hr-i-tal/varnepligtige/), så er det i grove træk 5.600 unge mænd om året.
    Så det vel lidt over en 1/6 af de unge mænd, skal i trøjen.

    Det virker som en noget større andel end sen-millienials og gen-z’ere har skulle trækkes med.
    Jeg synes stadig der er fine argumenter, for at indkalde os voksne uden børn, som har trukket frinummer i både bogstavelig og overført betydning. Kun at lade tvangen gå udover folk som ikke har stemmeret, er tarveligt.

  5. RefrigeratorDry3004 on

    Medmindre disse “kilder” er apolitiske kan de ikke bruges til en skid. Forsvarsdebatten er efterhånden endt i enten er man pro-Rusland eller også er man all-in. Der er ikke nogle mellemting, og derfor kaster de hinanden under bussen for selv at fremstå bedre.