Dear horse-drawn carriage users

We have an ordinary parking license for our little petrol guzzler. The thing is that my wife and I read the sign as saying that we must keep our petrol car after 7pm in the electric car spaces. After staying there for 5-6 months on/off, it resulted in a fine at 03.16 the other night.

How do you understand the sign?

https://i.redd.it/l8uamkab2hxc1.jpeg

Posted by Kokbloch

20 Comments

  1. 8-19 må der kun holde elbiler til opladning i max 3 timer. Resten af tiden må der holde alle biler der betaler

  2. sladretanten on

    Jeg læser skiltet, som I har gjort: at I må holde der mellem kl. 19:01 – 07:59.

  3. Firm-Geologist8759 on

    Kun til opladning af elbiler. Gratis parkering i 3 timer mens du lader mellem 8-19. Resten af tiden skal du betale for parkering mens du lader.

  4. DanSmells001 on

    Du må holde der og oplade 3 timer mellem 8-19, du må holde og oplade fra 20-7 derefter, det er vel så du kan lade bilen stå og oplade over natten uden bøde

  5. 8-19 må elbiler holde der i maks 3 timer med krav om opladning – det resterende tidsrum må elbiler holde der uden hverken tidsbegrænsning eller krav om opladning (det kan du udlede ved at der er et “stikprop”-symbol, som betyder “forbeholdt elbiler”)

  6. Jeg forstår det slet ikke, og det er åbenbart helt fint i Kbh at lave utydelige parkeringsskilte for så at lukrere på misforståelser

  7. Deadheadlines on

    Men hvis man så bruger en app – så ved den vel ikke, at de første tre timer er gratis, fordi den ikke går ned på den enkelte p-plads?

  8. 3 timer på p-skive når du din bil er tilsluttet en lader i den indikere tidsperiode. Øvrige tid er kun til el biler med gældende betalings regler.

  9. Det er (desværre) vildt komisk at se, hvordan folk er vanvittigt uenige om at tyde et skilt, som der på ingen måde må være tvivl om betydningen af.

  10. RedundancyDoneWell on

    Den krøllede ledning er ikke til pynt. Den har en betydning: Kun elbiler (inkl. PHEV) må bruge pladsen.

    Se [Bekendtgørelse om vejafmærkning](https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2023/425) og hop ned til beskrivelsen af tavle UE 33,4:

    “UE 33,4 angiver, at parkeringsarealet kun må benyttes til standsning og parkering af elkøretøjer. Elkøretøjer defineres som køretøjer med elektricitetslagring til direkte brug for et eller flere elektriske drivkraftsystemer, der kan oplades fra en ekstern elektrisk kilde.”

  11. Edit:
    Tak for alle jeres svar.

    Det ser ud til at den mærkelige proptrækker med EU-stik betyder at pladsen kun er forbeholdt elbiler.
    [Bekendtgørelse om vejafmærkning](https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2023/425) tavle UE 33.4

    Jeg erkender at det selvfølgelig er min egen fejl, men er glad for at jeg ikke er ene om at læse det på min måde.

  12. osten-forever-smelly on

    Skiltet betyder at det er for godt til at være sandt, hvis der er en ledig plads og du tror du må parkere din benzin bil.

  13. Any-Election9100 on

    Jeg synes, at man burde indføre et skilt med en tankpistol, så vi andre også kan få en plads. Parkering handler vel om, at der skal være plads til alle. 😉

  14. CaptainKjerk on

    Åh, jeg ved lige præcis hvor det er. Min hustru og jeg har ikke en el-bil, så vi plejer bare at holde der mellem 19-08. Vi læser det som værende pladser til opladning af el-bil indtil kl. 19, hvorefter det er en normal betalingsplads. Vi har holdt der med jævne mellemrum i over et års tid, og vi har aldrig fået en bøde for det. Vores bil er dog også en hybrid, og jeg er ikke sikker på, om det har nogen betydning i den sammenhæng…

  15. Parkering af el-bil **under** opladning i maks 3 timer mellem tiden 8-19. Ellers henvises man til en P-zone som tager betaling lokeret til højre🤷

  16. Min fortolkning uden at se på, hvad andre har skrevet: Dette er en parkeringszone. Hvis man har eb elbil man må oplade den i 3 timer mellem 8 og 19; hvis man har brug for mere tid, skal man befinde sig i P-betalingszonen.

  17. Du må oplade din elbil i max tre timer 8-19. Er vi enige om det? Men betyder pilen at betalings zonen starter på højre side af skiltet eller peger pilen bare i den retning man skal køre for at finde den, og er denne zone så også forbeholdt elkøretøjer? Hvor står skiltet, så smider jeg min gamle Aygo og ser hvad der sker. Tager sgu en for holdet!