Why are we so bad at everything?

https://www.reddit.com/gallery/1cgpfzl

Posted by Black_Pussy_Matters

20 Comments

  1. Protože jsme smějící se hyeny, který se řídí tím, že nejlepší výchova je zlo, protože zlo z tebe udělá silnější jedince. Ideály jsou špatný, protože vedou k iluzím.

  2. EnergyHoliday5097 on

    Protože jsme poslušné loutky, co všechno odkejvou a nechaj se sebou vyjebávat.

  3. folfiethewox99 on

    “Proč jsme na tom se vším tak špatně?”

    Průměrný český Pepík v hospodě: “Jakákoliv inovace je sestřelená mnou v NIMBY, správná práce je jen v průmyslu, všichni vysokoškoláci jsou špatní lidi, kdy mi přijdou dávky, měl jsem dneska jen 4 piva, mladí nic neumí”

    Ono to je pak těžký, když se lidi sami nechtějí snažit a myslí si, jak se stát o všechno pro ně postará, jako kdyby to byli mazlíčci.

  4. První a čtvrtý obrázek je následek ekonomický závislosti na Německu. Když jdou do háje oni, jdem i my. Navíc nás to podporuje v tom být montovna.

  5. Je to proto že jsme automobilová montovana Evropy a automobilovej průmysl jde do v Evropě do prdele nebo je za tím něco víc?

  6. Jsou dva hlavní důvody:

    1. Děsivá struktura ekonomiky: ČR je založena na zastaralé manufakturní ekonomice, která byla na svém vrcholu za dob průmyslové revoluce a pak ji zbožňovali čeští komunisti, protože produkovala dělnickou třídu, která byla základem komunistické společnosti… Bohužel se svět posouvá dál, a nyní ještě výrazně rychleji než v minulosti. Takže pokud třeba celý “automotive” ohledně spalováků spadne a kvůli odporu k inovacím se EV budou vyrábět v jiných zemích, tak bude ten propad ještě vyšší. A vláda není schopná přilákat jiné inovativní investice, ty jdou hlavně do Polska, proto roste o 7,2% zatímco ČR klesá o procento.
    2. ČR si nedokáže vyjednat rozvojové peníze od EU. Zejména se to týká toho Fondu obnovy po Covidu (na kterou si EU vzala společnou půjčku, kterou všichni budou splácet do roku 2050), kdy přestože ČR byla nejvíce postižená v přepočtu mrtvých na Covid na počet obyvatel a zároveň byla postižená tím, že manufakturní ekonomika moc neumožňuje home officy, takže se nepracovalo a stát ji musel platit ve formě různých “kurzarbeitů”, tak dostala nejnižší částku v přepočtu na obyvatele mezi zeměmi střední, východní a jižní EU. Růst v jižních a středovýchodních zemí EU tak je tažený hodně těmi covidovými penězi z EU, které utrácejí opravdu masivně.

  7. Tall_Pomegranate_833 on

    Jeste bych k tomu pridal nefer zdaneni (~0% nemovitosti, ~50% prace) a mas v ruce presne vsechny duvody proc planuju z tehle clown zeme vypadnout jakmile dokoncim PhD. Pro lidi co nic nededi tu nic neni.

  8. Protože místo aby se dělaly strategický věci a politický rozhodnutí s dlouhodobým efektem tak každej akorát řeší jak vyhrát další volby a jak se zalíbit voličům (typický Babišův mikromanagement kdy předseda vlády řešil naprosto minoritní věci jen aby hezky vypadal).

    Do toho zkostnatělá byrokracie kde se na vše miliarda předpisů ale zároveň tabulkové platy za které nikdo schopný nechce pracovat. O takových detailech jako poddimenzované a zastaralé dopravní infrastruktuře ani nemluvě…

    Ale nemyslím si že jsme na tom tak špatně, jen je potřeba přestat volit populisty ze všech stran a začít se odprošťovat od montovan a produkovat věci/služby s větší přidanou hodnou.

  9. Officer_Ray_Cist on

    Protože většina populace čech jsou zatrpklí boomeři či staříci kteří lpí na dávno mrtvém průmyslu který není schopný konkurence, nenávidí inovace, nenávidí mladé ambiciózní lidi, nenávidí změnu a hlavně nejsou ochotni nic dělat protože jsou z minulé doby přesvědčeni o tom že se o vše má postarat stát což je narativ které některé populistické hnutí razí dodnes.

  10. ItsGonnaBeMeNSYNC on

    Lidé tu mají spoustu názorů, ale já se vsadím, že špatný výsledek naší ekonomiky je ze 100% vysvětlen tím, jaké je číslo přes naši severozápadní hranici.

  11. SalamanderSilver147 on

    Já to otočím: lidi.

    Lidi, co vyrostli v socialismu, lidi, co chtěli socialismus větší a silnější než všichni ostatní dřív než to bylo cool, lidi, co nejsou vychování k zodpovědnosti a ohleduplnosti, lidi, kteří dělají všechno nejlíp a všemu rozumí líp než všichni ostatní (zvlášť líp než zahraniční země).

    Aka národ Švejků.

    Jak je možné, že si třeba důchodci odhlasují zvýšení důchodů na dluh?

    Jen kvůli tomu, že nedostali vzdělání o ekonomice, nejsou zodpovědní, a na ostatní serou -> průměrný Čech.

    Jaky národ, taková vláda; a taky i taková ekonomika.

    Lidi, co chtěli ještě v roce 1989 socialismus s lidskou tváří – volný trh tam dosadili reformátoři typu Klaus (tím ho neobhajuju).

    Tihle prostě nebudou ekonomická špička Evropy.

    Zkráceno: stát je takový dysfunkční, protože ty lidi jsou v principu dysfunkční.

    Typický Čech bude na redditu nadávat na to, kolik málo má peněz, jakoby to nebyla jeho vlastní vína.

    Zregulovat, zdanit, přerozdělit, rozkázat, zakleknout, postavíme státní byty, znárodnime ČEZ, plošné dávky…

    Vždyt v CZ ten stát ani doteď neměří KPI svých vlastních úřadů. V socialismu se to dělat nemuselo a tržní ekonomika byla všem šumák. (Ano, tohle 4x chudší Thajsko má nastaveno.)

    V CZ ti stát podkopne nohy, když tam budeš podnikat, protože ti lidi jsou v principu takoví.

    A teď všichni do mne.

  12. Ne my jsme nahodou napred, uz praktikujeme teorii nerustu, jenom ostatni staty to jeste nepochopili a snazi se znicit planetu exponencialnim rustem. /s

  13. Vítej v ČR. 

    Dneska jsem četl, jak jsou v rozkladu soudy. Co tady kurva v rozkladu není. Furt jen samý nařízení, poplatky, daně a stejně v týhle republice nic nefunguje. Všude a všichni jen kradou, takže pokud to neděláš taky, tak jsi jen za debila (ano vím, že tahle mentalita nikam nevede ale fuck off). 

    Zkoušel jsem i něco do politiky. Never fucking more. Strašný prostředí plný lidí, kteří v podstatě nic neumí a dělají to jen kvůli vlastnímu obohacení, vztahům a možnosti se dostat k rozhodování a čili penězům.

    Starám se sám o sebe, co můžu to ojebu, co nemůžu to skřípu zuby a nejradši bych se odsud odjebal. Drží mě tady možná jen to, že ještě nevím, jestli by mě bavilo se jen flákat na pláži a asi bych se tam nudil. Peníze jsou, v Chorvatsku nebo Španělsku se dá koupit hezká vilka nebo byt v řádu pár milionů, to co za byt tady. Takže to je reálný. Jen bych pak asi musel fotit chodidla, protože v zahraničí ti práci nikdo pořádně nedá a člověk něco dělat musí, aby nezešílel.

  14. Přestárlý, předlužený, předaněný a k tomu všemu vysazený na automobilový průmysl.