Median: Péter Magyar’s is the strongest opposition party, Fidesz is at the bottom

https://hvg.hu/360/20240430_hvg-median-ep-onkormanyzati-valasztas-magyar-peter-tisza-part-fidesz-ellenzek

Posted by Anon675162

34 Comments

  1. Pale-Refrigerator632 on

    Köszönjük a cikk megosztását amiből előfizetés nélkül, csak egy mondatotot lehet elolvasni.

  2. Most már örülök én is mert több fideszes ismerőstől hallom hogy fideszről lemondtak. Vagy MP-re szavaznak, vagy még nem akarnak hypeal menni mert most hogy rá jöttek 14 éve hazudnak nekik nem akarnak könnyen megbízni másban (ami szerintem egyik legjobb gondolkodás, úgy vélem hogy jobb ha ténylegesen saját gondolatokkal lesznek mondjuk MP szavazók és nem csak azért mert ezt hallják) de az biztos hogy nem szavaznak fideszre. És itt most több korosztályról is beszélek szóval kezdek nagyon örülni.

  3. Fragrant-Tie730 on

    Sokáig erős fenntartásokkal kezeltem ezt a mélypontot… de amikor a vérfideszes anyósom, aki eddig mindent be/megvédett amit a pedofidesz csinált, elgondokodik valamin és azt mondja, már nem szimpatikus neki, amiket csinálnak, akkor elkezdek reménykedni, hogy ez valaminek a kezdete.

    (Vérfideszes: értsétek úgy, hogy eddig semmivel nem lehetett megingatni a véleményét, érdemi, értelmes diskurzusra nem volt lehetőség vele A Pártól… most valami mégis átütötte nála az ingerküszöböt, vagy csak jött az utolsó csepp, de valami megváltozott benne is.)

  4. Fun_Perception8718 on

    Imádom, hogy a semmiből lett az ellenzék csak úgy lemészárolva. Annyira nincs szellemi jelenlétük, hogy egy relatíve még tőkétlen ember is lenyomta őket a fenébe. Egyre erősödik az elmélet, miszerint a fidesz dominanciájáról leginkább az ellenzéke tehet.

  5. Így max a jó “reddites” (nem egyedi máshol sem) módon, szimplán a címre fogunk reagálni.

    Szerintem simán megmozgatott lassan annyi embert, mint a kék fidesz. Inkább az a kérdés, hogy meddig él a tűz és valóban megbízható-e. A százalékok le vannak szarva jelenleg. Remélem tényleg változást hoz, de a jó irányba.

  6. DK 10% alatt, ez egy kurva jó hír, ha így van. ugyanis mivel három párt állt össze, a következő OGY választáson 15% a bejutási küszöb nekik.

  7. Nem tudok mit kezdeni ezekkel a fizetős hírportálokkal. Ugyanaz a kategória, mint a fizetős pornó a neten. Van elég bőven ingyen.

  8. Mi a fasz van Molnár Csacsa? “Egyértelműen az ellenzék legerősebb pártja” ? Tátott szájjal a faszerdőbe.

  9. Momentumnak be kell jutnia újra, azt viszont nem bánnám, ha az mkkp meg a mihazánk nem kerülne be, a többi jobboldali maradványpárt pedig megszűnne

  10. >A miénk a legerősebb ellenzéki párt.

    Mondta Gyurcsány Szókratész két üveg bor után.

  11. “mélyponton a fidesz” = 46%

    bárcsak bármelyik másik párt jutna ilyen mélypontra

  12. Álomszenárió lenne ha a TISZA mellé még a kutyák is megelőznék a kékfideszt.

    Az év politikai fénypontja lenne egy ilyen eredményt követő Molnár Csaba sajtótájékoztató. Hopium lvl 1000en vagyok.

    Ja amúgy a géniusz momosoknak vajon leesett már a helyzet?

  13. Jr_Steve_Brown on

    A 2018-as jobbik szavazók akik a 2022-es választáson hiányoztak most hol vannak?

  14. Ha sikerulne a MKKP, DK, es Momentum szavazoit 2 ev mulva hozzacsapni a Tiszahoz, akkor kormanyvaltas lehetne. De ne szaladjunk ennyire elore. 🙂

  15. Dry-Assistant-6701 on

    A Fidesznél komoly mozgosítás zajlik. A helyi embereiknek ki van adva, hogy hány embert kell elvinni minden egyes falura lebontva. Ezek anyailag, egzisztenciálisan kiszolgáltatott emberek, könnyen zsarolható, manipulálható folyamatos bizonytalanságban élő, emberek. Emiatt a Fidesz minden választáson el fog érni egy 40+ százalékot és letarolja a vidéki szavazatarányt a kistelepüléseken meg az olyan helyeken, mint a tehénszaros Albertírsa. A Tisza elsősorban a vidéki nagyvárosokban és Budapesten közelítheti meg a Fideszt. Budapesten 40% feletti Tisza eredményre számítok megyeszékhelyeken 30% felettit. A baloldali ellenzékre nézve pedig a totális megsemmisülésen kivül semmi másra nem lehet számítani.

  16. Ill-Distribution9604 on

    Ez tök jó meg minden, de az, hogy a fidesz 40% fölött van azt jelzi, hogy a társadalom szignifikáns része még mindig agyhalott…

    Itt még 50-100 évnek kell eltelnie, hogy valami változás legyen…

  17. Nem tudom hogy vagytok vele, de számomra a Jobbik 1% a legviccesebb ha megnézzük a 15 éves görbéjét

  18. Extension_Pool3883 on

    Június 9. után dobhatnánk egy tüntetést a tényleges ellenzékváltásért, a túlélésre játszó pártok és a megélhetési politikusok ellen. Legalább az MSZP, Párbeszéd, Jobbik letehetné a lantot, de Jakab sem hiányozna senkinek. Ha az LMP 1-2%-ot ér el, akkor ők is nyugodtan. Mennyivel letisztultabb és kulturáltabb lenne a mezőny.
    Amennyiben a Tisza Párt folytatja a választások után is az országjárását és 2 év alatt tényleg elmegy minden településre, akkor 2026-ra lehet esélyünk elkezdeni építeni egy új országot.

  19. A fidesznek 50% alatt egy komplett rémálom, 40% alatt pedig kész tragédia lenne a választás. Utóbbi esetében már el lehetne mondani, hogy valamiféle rendszerbomlás elkezdődött, de 40-50% között sajnos még simán lehet szó időleges erodálásról, és mivel a választói memória átlagban 4 hónapra terjed, 2026-ig még visszahozhatják (bárcsak ne lenne így).

  20. mormogomormota on

    9%- on a DK

    **Kocsmában tv felhangosít, háttérzaj leszáll!**

    *Édututu Édutu édutu zsákné zsa’*

    # ÚJ ÉLET VÁR, FELEJTS EL MINDENT, MINDENT AMI FÁJ

    # JÖVŐD FÉÉÉÉNYESEBB

  21. szukebbpatriarka on

    A Medián felmérésére vártam, mert az ő méréseik szoktak leközelebb lenni a valósághoz. Emiatt tartottam is attól, hogy a Tisza náluk nem lesz túl erős, úgyhogy ez most meglepett. Jó értelemben.