Median poll five years ago and now (certain party voters)

https://i.redd.it/wm7wcuvwboxc1.png

Posted by RenesansJG

14 Comments

  1. benitoherrero on

    A kékfidesz mostani 9 százalékába beleszámít az mszp meg az a másik kullancs párt is?

  2. Most lesz durván látható, hogy a Fidesz mennyire maga felé balanszolta ki a választási rendszert. Merthogy minősített többségük sincs, de ez is 2/3 közelében lenne, ha most kellene szavazni.

    De javítsatok ki ha tévedek…

  3. Ezechiel-2517 on

    Szerintem az MSZP annó 11, most 0 és a DK 10-ről 9-re között van némi kapcsolat.

    Főleg, ha a kettőt együtt nézzük: 21-ről 9… Ebből csak az látszik, hogy a rendszerváktáskori MSZMP utód pártból lassan kifogy a szusz, és bezuhanhat 5% alá, ami meg katasztrófa. Nekik.

    Legalább majd klárikaasszony lejjebb vehet a nagy arcából…

    Azért megnézném a Semmilyen Zsolti arcát is, ha külön lenne mérve a KDNP…

  4. Soggy-Jackfruit-4311 on

    Na ez tök jó ábra. Látszik, hogy a Tisza igenis szerzett szavazokat a fidesztol is, ugyanugy mint a jobbiktol lmp mszp-dktol is valoszinuleg. Meg a maradek 40 napban is sokminden tortenhet. Csodara nem szamitok de egy jo szereplesre mindenkeppen.

  5. És ez után kapott a DK 16, a Momentum 10, a Jobbik és MSZP pedig 6-6%-ot az EP választáson 2019 májusban.

  6. Barmilyen morbidnak is hangzik, ennek a jó része demográfiai hatásokkal megmagyarázható. Már 5 évvel ezelőtt is a 65 év feletti korosztaly adta az MSZP/DK gerincét és sajnos közülük mostanra sokan elhunytak. Ugyanígy a Fidesz is elveszítette több százezer szavazóját. Cserébe a mai 18-22 éves korosztályban alig létezik ez a kettő párt. 

  7. A tendencia kitűnő, csak így tovább, csökkenjen a fityisz, csökkenjen a DK, erősödjön a Tisza. Remélem MP turnéja még több embert meggyőz majd.