INTERVIEW | Järvan, deputy mayor of the transport area: the bullying of car owners must be stopped

https://roheportaal.delfi.ee/artikkel/120289511/intervjuu-transpordiala-abilinnapea-jarvan-autoomanike-kiusamine-tuleb-lopetada

Posted by JimLaheyUnlimited

10 Comments

  1. JimLaheyUnlimited on

    “[Tallinna](https://www.delfi.ee/teema/1094/tallinn) vastne transpordi eest vastutav abilinnapea Kristjan Järvan (Isamaa) peab oma peamiseks tööülesandeks autojuhtide eest seismist. Ta on seisukohal, et autoga liiklejaid on juba liialt kiusatud ja nende heaolu tagamiseks peaks kompromisse tegema pigem teised liiklejad, nagu jalakäijad.”

    mingi uus “geenius” on leitud

  2. CementMixer4000 on

    Linn otseses mõttes ehitatakse autojuhtide prioriteete arvestades

    “mIkS liNN KiUsaB?!?”

  3. Ok-Skirt-7884 on

    Talupojamõistus only takes you so far. Kinnipargitud ukseesised, kõnniteed. Hoovialadel 50+ km/h. Fooritsüklid ja nn ohutussaared jalakäijatele näit Liivalaias. Jne. Ärgem kiusakem autojuhte, neil on niigi raske üha enam autostuvas linnakeskkonnas, kõik need ummikud.

    Miski Tomati Talvo v.2.0 ja kõik hakkab otsast peale. Lollide pink ulatub silmapiiri taha.

  4. artiklil peaks olema mingi hoiatus, et see on nii ajuvaba, et lugejale tundub, et ta ise kaotab ajurakke iga loetud sõnaga.

  5. Intrepid_Speaker_757 on

    “Ta on seisukohal, et autoga liiklejaid on juba liialt kiusatud ja nende heaolu tagamiseks peaks kompromisse tegema pigem teised liiklejad, nagu jalakäijad.”

    Jalakäija seisab ohutussaarel, sest fooritsükkel ei lase tänavat ületada ilma, et peaks keset tänavat järgmist rohelist ootama. Sõltuvalt ilmast seisab palavas asfaldidžunglis või vihmasajus või saab pihta lägaga, mis lendab autorataste alt. Samal ajal autojuht istub talvel kuivas soojas autos või kuumal suvel konditsioneeri jaheduses.
    Jalakäija peab mõnikord tegema ringi sõiduteele, sest autojuht on kõnnitee kinni parkinud.
    Jalakäijal pole võimalik liiklusmüra tõttu tänaval kaaslasega normaalselt vestelda, emad-isad peavad valima, kuhu lapsekäruga jalutama minna, sest igal pool pole see müra tõttu mõistlik.

    “Nii et te pooldaksite seda, et jalakäijad võiksid mingites kohtades kõndida tunnelis?”
    Või sildadel. See on kõik lahtine ja linnaplaneerimise ülesanne, sinna ma ei sekku. Selgelt on olemas alternatiivsed lahendused, mis ei tule kellegi teise arvelt. Autoomanikel ei tohiks olukord hullemaks minna, ja kui see tingimus on täidetud, siis ka kõik muu saab linnaplaneerimisega ära teha. Küsimus ongi tahtes.”

    Jalakäija ronigu tunnelisse või sillale, peaasi, et autojuhil jalus ei tolgendaks… Kohutav, et selline tüüp võimul on.

  6. Abject-Departure6269 on

    Hakka või uskuma, et uus võim ongi hullem kui Keskerakonna oma. Uskumatu lihtsalt.

  7. Responsible_Ad_7161 on

    Kõige kurvem on asja juures veel see, et selliste debiilsete delfi artiklite alt leiab alati hulganisti ekrenaute ja muidu osse, kes kahe käega poolt. Elan oma tutvusringkonnas, ongi tekkinud illusioon, et inimesed on toredad ja mõistlikud aga selline kommentaarium, kust juba ilma avamata immitseb sitta välja, teeb korraliku reality check-i.

  8. tooktheshot on

    Kahjuks nende mõistus ei võta asjaolu, et need kes tahaks teisiti liigelda, jätaks oma auto koju ja seega on linnas vähem autosid.

  9. MemefishThePie on

    Kas see tuleb kellelegi üllatusena? Kõik Redditis karjusid, et saaks vaid uue linnavõimu ilma Keskita, aga oli ju ammu selge, et Isamaa linnavalitsemise suund on taoline ja kohe kui Järvan kuulutati transpordiabilinnapeaks oli teada, et hakkab taoline retoorika pihta. Loodame ainult, et ülejäänud võimuosalised on teiste vaadetega ja summutavad Järvani ja Isamaa debiilsused ära.
    PS: Jälestan Keskerakonda, ja on hea kui nende mandunud ja korrumpeerunud linnasüsteem puhtamaks saab, aga igal otsusel on tagajärjed. Isamaa kaasamisel valitsemisse oli paraku teada, mis suunda nad hakkavad ajama linnavalitsuses.

  10. NightSalut on

    Mitte, et Eestis pole autokultuuriga probleeme, aga reisigu kuhugi riiki, kus auto on kuningas ja jalakäija mitte. Vaadaku kuidas emad-isad seal kõnniteele pargitud autode vahelt ukerdavad ning lastekärudega pole võimalik liikuda (kuna esiteks pole kõnniteedel autode pärast ruumi ja teiseks võib kõnnitee seisukord olla hullem kui autotee oma) ning mõelgu korraks natukene.

    Muidugi… see pole tal esimene jabur mõte, seega hoidkem oma piits ja prillid kui ta selle mõttega midagi teha saab.