Political Schools in Turkey in the 90’s – Prepared Based on the Average of General Election Results.

https://i.redd.it/lc1ns6mi4vxc1.png

Posted by bilalselim

5 Comments

  1. Eggplantcake on

    Bu dönemki siyasi ortam az çok o zamanlarda oluşmuş aslında. Kürt siyaseti hala aynı, shp/chp+dsp aynı tek fark eski laik merkez sağ partilere verenlerin çoğu (özellikle dyp) seçenek olmayınca chp’ye mecbur kaldılar (iyip de tutmadı zaten). Akp ise refah+biraz da anap gibi. Anap’ın birazı akp’ye kaymış birazı chp’ye, belediye açısından yarı yarıya filan gibi duruyor ama daha çok akp’ye kaymıştır herhalde. 

    Ülkücülerse her zamanki gibi takılıyor. Oyları sabit ama her yere dağıldığı için pek belediye alamıyorlar. Şu anda da mhp’nin alabilme nedeni de zaten sadece akp’yle olan uzlaşmadan dolayı. Akp bazı yerlerde mhp lehine çekiliyor (mhp de tam tersini yapıyor başka yerlerde) ittifaktan dolayı. Ama zafer, bbp, iyip hala zayıf o yüzden doğru düzgün belesiye alamadılar. Zaten bu 4 partinin toplamı bu seçimde de %10.7 civarı filandı yani %9.4’ten pek de farklı değil.

  2. Ege bölgesi Demirelci hep aslında. Orada çok az da olsa bir köy hiyerarşisi var. Kendi değerlerinden ödün vermez ama zamanı geldiğinde değişim de ister. Devlet cebinden para almasın ister ama sermayenin de adil olmasını savunur.

    Garip memleket ne yalan olsun.

  3. SapogaKajmer on

    Haritaya baksanıza rengarenk. Ne güzel. Keşke şuan harita Galatasaraya dönmek dışında başka renlerede bürünse.