Israel changes travel recommendation for Sweden – “the Security Council urges anyone who has plans to travel to Malmö during the period to think about whether the trip is necessary.”

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/israel-andrar-reserekommendation-till-sverige

Posted by neoshero

5 Comments

  1. Från artikeln:
    >Det israeliska säkerhetsrådet höjer sin reserekommendationsnivå från 2 till 3 inför Eurovision Song Contest i Malmö, skriver Israel National News.

    >December 2023 höjde landet den tidigare hotnivån från ett till två på en fyrgradig skala. **Nu höjer man ytterligare ett snäpp till den näst högsta nivån. Den tidigare nivån motsvarar ”potentiellt hot” mot israeler som reser till evenemanget, och den nya nivån motsvarar ”måttligt hot”.**

    >Resevarningen gäller endast under den tid Eurovision pågår, men säkerhetsrådet uppmanar den som har planer på att resa till Malmö under perioden att tänka över om resan är nödvändig.

    >Rådet uppmanar även alla som väljer att resa att ladda ned rådets särskilda app för att hålla sig uppdaterade. Deltävlingarna Eurovision Song Contest startar den 7 maj, men festligheterna drar igång redan i helgen.

  2. Ja alltså, jag hade nog inte heller varit jättesugen på att öppet vara jude i Malmö.

  3. Reinmaster101 on

    Tragiskt, men det här har varit ett bubblande och dessvärre ökande problem i hela Sverige under flera år. Varav Malmö är bland de värsta delarna i landet. Antisemitism och judehat är på frammarsch igen.

  4. Sinnessjukt att vi låter vänsterextremister och islamister förstöra samhället på detta sätt. Ta in militären om det behövs, vi måste skydda våra judiska medborgares samt utländskas rätt att vistas i det offentliga rummet, annars kan vi lika gärna spola tillbaka tiden till 30-talet.