New sympathy measure against Tesla – “The Union now enters the Tesla conflict”

https://www.di.se/live/ny-sympatiatgard-mot-tesla/

Posted by neoshero

9 Comments

  1. Från artikeln:
    >Unionen ger sig nu in i Teslakonflikten. Tjänstemannafacket varslar om blockad av allt arbete som företaget Dekra Industrial gör åt Tesla. Företaget besiktar utrustning på verkstäderna.
    >”Det här kommer ytterligare försvåra verksamheten för Tesla”, säger Unionens förhandlingschef Martin Wästfelt i ett pressmeddelande.

    >Blockaden träder i kraft 14 maj om ingen lösning nåtts innan dess, vilket förefaller mindre troligt. Ursprungskonflikten med IF Metall, som kräver kollektivavtal med Tesla, har pågått sedan i oktober 2023.

  2. Jag bjöd mina lokala IF Metall-strejkare på bullar. Ska bjussa på käk om några dagar. 

    Gör det ni också.

  3. Skabbhylsa on

    Unionen påstår att detta kommer försvåra verksamheten för Tesla, jag tvivlar. Troligen kommer någon besiktningsman att öppna egen firma och göra detta på sidan av sitt vanliga jobb för att tjäna lite enkla stålars.

  4. IF Metal: Vi öppnar för dispens så våra kollektivavtallade verkstäder inte går omkull, att näringslivet inte enar sig i sympati frågan och så att Tesla inte tar det under eget regim.

    Unionen: Vår tur.

  5. aguynaguyn on

    ”Vi ÄR relevanta” Skrek den lilla fack föreningen. Han hade just sett sin vän IF förnedras av samhället och tänkte minsann göra sig hörd. Stackarn förstod inte att världen hade ändrats på rekordtid.

  6. Nu hoppas vi på att Finansförbundet också stödstrejkar så att all finansiella transaktioner till och från Tesla blockeras

  7. Ett till företag som tappar en kund för dom har kollektivavtal? Dekra är ju iaf stora nog att det inte spelar någon roll för dom sådär, men vi får se om även dom kommer kicka några för arbetsbrist av det här.