Özgür Özel, to the question ‘why didn’t you march to Taksim’: On May 1, we avoided the appearance of the leader of the country’s main opposition party and his entourage clashing with the police.

https://tele1.com.tr/ozgur-ozelden-taksime-yurume-cagrisindan-vaz-mi-gectiniz-sorusuna-yanit-1056931/

Posted by 8Beta

20 Comments

  1. ALPER_RUGPULLAR on

    “anayasal hakkımızı seçimle geri alacağız” ![gif](emote|free_emotes_pack|downvote)

    “anayasal hakkımızı polise kaldırım taşı fırlatarak geri alacağız” ![gif](emote|free_emotes_pack|upvote)

    genç piro’nun aklı çoğu solcudan iyi çalışıyor.

  2. İki gündür millete kanzi diyenler şimdi de bu açıklamanın stratejik olarak ne kadar doğru olduğunu anlatacak.

  3. Cool-Future5104 on

    Erdoğanın zamanında gezi olaylarının ekmeğini yediğini düşünürsek mantıklı açıklama.

    Bu arada sahi kaç cuma geçti hala yayınlanmadı o görüntüler

  4. GerginGorunusluAdamx on

    Böyle bir iktidara böyle davranırsan ekmeğine yağ sürmüş olursun. Polisi bende sikeyim de cidden çözüm şiddet mi? Saldıranların pek çoğu radikal solcu ve komünist arkadaşlardı. Yaşları da oldukça gençti. Her sene aynı olay oluyor ve iktidar her seferinde kazançlı çıkıyor. Özgür Bey iyi demiş.

  5. Gordon Ramsay’in ortalama-altı bir yemek yerken sahip olduğu yüz ifadesine sahibim. 1 Mayısda yürüyecek diye mutlu oldum adamlar ‘a-ama biz polis ittirmeyiz ‘ diyorlar.

    ![gif](giphy|y10mc7MAZRO0MoIvFc|downsized)

  6. SodyumLityum on

    Milleti sokağa çağırıyorsan çıkıp o gazı en önden sen yiyeceksin.

    Dün fazlasıyla sınıfta kaldığını düşünüyorum. Milleti bildiğin ortada bıraktı.

  7. Yani ciddi ciddi Instagram’da TikTok da “abi devlet gitmeyin demiş, gitmeyin işte” yazan çocukların mantığına uyuldu ve gitmemeye karar verildi

  8. Zerre duruş yok. Bariyer kırmanızı istemiyordum zaten ama en azından şu akşamki konuşmanızı (“Ben o barikatı seçimi kazanarak kaldıracağım”.) bariyerin önünde yapsaydınız yeterdi. Barikatın önüne İmamoğlu ile gelip iki tane tempoyu koruyacak söz söyleyip gitseniz kafi. Elde ne var? Hiç. Hatta negatif, çünkü Şebnem denilen kişinin lekesi üzerinize geçti bir tık.

  9. Ephesus-Tremendae on

    Aynı şeyi gezide niye kimse demedi ? Polis kutsal mı. Polis vatandaşın hakkını tanımıyor, anayasal hakkını çiğneyenlerin maşası oluyor , bu polis nasıl halkın polisi olabilir ?

  10. Naive_Focus_5306 on

    Yorumlarda siyasetten anlamayan dallamalar dolmuş. 

    Deniz Gezmiş de aynı şekilde silahlı direnişe  geçtiğinde 50,000 kişilik mitingler birkaç yüz kişiye indi.

    Burjuva ailelerden gelen çocuklar Türkiye gercekliğinden bağımsız, siyasi tarih okuması yapmadan idealist fikirler peşinde koşuyor. Takdir etmek lazım fakat en parlak çocuklarımız bile böyle yüzeysel şekilde tartışacaksa, reelpolitikten bihaber olacaksa bizim geleceğimiz ne olacak? Keşke polis barikatını aşmakla iktidar devrilse, ama o iş öyle değil.

  11. DamnToTheCensorship on

    O zaman hiç Taksim restinin çekilmemesi gerekirdi ya da bugünkü görüşmenin yapılmaması veya ertelenmesi gerekirdi. Erdoğan’ın polis yığacağı zaten belliydi. Bu açıdan hata yapıldığını düşünüyorum. İki tarafın da çeşitli sebeplerden dolayı yumuşama istemesini anlarım ama bu olayın üzerine olay daha tazeyken hiçbir şey olmamış gibi görüşülmesi gariptir.

  12. Şuradaki klavye artistleri ne yapmasını bekliyorlar Özel’in gerçekten anlamıyorum. Türkiye’nin en çok oy almış partisinin lideri gitsin barikat mı kırmaya çalışsın? Biber gazı mı yesin?Bunu diyenlerin çoğunun bir protestoya bile katılmadığına o kadar eminim ki hayatlarında. Gayet tadında bıraktı Özel. Basit bir toplanmanın dahi yapılamaması bir eksi daha yazdı AKP’nin hanesine. Bugünkü görüşmeye de gündemi belirleme gücünü verdi Özel’e. Gayet yeterli bir sonuç. Yüzde 3 oy alan marjinal bir partinin lideri değil bu adam. Sonraki seçimlerde ya cumhurbaşkanı ya cumhurbaşkanı yardımcısı. Ataletli davranması doğru. Sizin gibi gazla mı çalışsın adam?

  13. >Özgür Özel, ‘neden Taksim’e yürümediniz’ sorusuna: 1 Mayıs günü ülkenin ana muhalefet partisi lideri ve beraberindekilerin polisle çatışıyor görüntüsü vermesinden kaçındık.

    Bu konuda biraz haklılık payı var, olayın üstüne gidilseydi Jahrein ve kanzileri aylar boyunca hükümet propagandası yapardı.