Péter Magyar: Orbán put 2,000 people on me, he doesn’t want to kill me, I want to return to Orbán in 1998, he is right in a certain sense about the war

https://444.hu/2024/05/06/magyar-peter-orban-2000-embert-allitott-ram-megoletni-nem-akar-az-1998-as-orbanhoz-szeretnek-visszaterni-a-haboru-ugyeben-bizonyos-ertelemben-igaza-van

Posted by roggahn

15 Comments

  1. Durumbuzafeju on

    “Börtönbe nem akarja záratni Orbánt, de olyan független igazságszolgáltatást szeretne, ami szabadon dönt erről is.”

    Istenem, harminc év után egy magyar politikus, aki érti, mit jelent a jogállam!

  2. KingValidus on

    Szimpatikusnak tartom, hogy explicit módon kijelenti, hogy a háborús kérdésben jelenleg nincs politikai mozgástere.

    Érdekelne, hogy hogyan küzdene a propaganda szellemi kútmérgezése ellen. Nem csak ebben a témában, hanem például a brüsszelezés és a genderezés üzenetei kapcsán is. Nem hinném, hogy az M1 beszántása és a KESMA kivéreztetése elegendő lenne erre.

  3. >„Az 1998-as Orbánhoz szeretnék visszatérni, azokhoz az időkhöz, amikor a gazdaság remekül fejlődött és semmi sem fenyegette a demokráciát”

    Nyomunk egy resetet a programon, ami min. 20 éve megy?

    Jó, tudom, itt most ilyeneket csak a testudo közepéről szabad írni.

    ![gif](giphy|rt3GIl3u2ron4GQ6f6|downsized)

  4. Amit az orosz-ukrán háborúról mond, arról nagyon másképp gondolkodunk és a lelkemnek nagyon jól esne egy elszámoltatás is. Nem hozzám beszél, mikor a magára hagyott Magyarországról és trianonról nyilatkozik és nem hiszem, hogy Orbán könnyedén átengedné a hatalmat.

    DE

    Látom azt, hogy taktikus és nem akar belefutni abba, amibe beletört MZP és az ellenzék bicskája. Látom, hogy komolyan veszi az alulról építkezést és a vidéket, amit a Momentum elengedett, mikor bekerült a parlamentbe.

    Tudom, hogy nem engem kell meggyőznie, hanem az agymosott Fidesz szavazókat, ami nem megy úgy, hogy mindent leszaroz, amiben azok eddig hittek, mert az egyből triggerelné a kognitív disszonanciájukat és a rogáni propagandát.

    Péter továbbra sem az én emberem, de ennek ellenére szorítok bárminek és bárkinek, aki akár egy lépéssel is távolabb helyez minket az orosz mintájú, maffia államszervezettől és közelebb hozta a jogállamiságot.

    Hajrá!

  5. justanothersame on

    „Az 1998-as Orbánhoz szeretnék visszatérni, azokhoz az időkhöz, amikor a gazdaság remekül fejlődött…” …amihez akkor még orbánnak pont semmi köze nem volt.

  6. peterpwn87 on

    orban viktor a legelso perctol egy konnyen atlathato teljesen sima conman vagyis atbaszo muvesz volt ezt en tiz evesen le tudtam szurni mikor a tvben lattam konyorgom. ha ettol nem hatarolodik el akkor az bengasag nem kell varni a kiabrandult fideszeseket inkabb a nyugaton elo magyarokat fuzzuk be meg erdelyt

  7. Ujratervezes on

    Ennek az egész rémálomnak ami történik, abban az esetben lehet vége, ha Orbán meghal, vagy élete végéig börtönbe zárják. Egyéb opció nincs arra, hogy megszünjön ez a hideg polgárháborús, ellenségeskedő atmoszféra az országban. Az mindegy, hogy ki van kormányon. Amíg ez az ember része a közéletnek, addig nem lesz béke.

  8. Szeretettel köszöntök mindenkit, aki ezen cikk alapján ébredt rá, hogy Magyar Péter jobboldali politikus, aki a FIDESZ politikájával sokáig, sok mindenben egyetértett!

    Vagy lesz egy jobb jobboldal (hahaha), vagy marad ez. Balról nem fog menni, gyerekek!

  9. > „Ha elkezdenék rosszakat mondani Oroszországról, azonnal elveszíteném minden támogatottságomat. Itt tíz éve folyik az agymosás. Igen, mindig is harcoltunk az oroszok ellen, de ez a propaganda jelentősen megváltoztatta a magyarok hozzáállását. És ezt nem tudjuk egy vagy két év alatt visszacsinálni.”

    Még azt se tudom mondani, hogy nincs ebben igaza, de bazmeg, ugh. A fasz kivan már.

  10. az 1998 as orbanhoz

    —-> anyam

    a haboru kerdeseben orbannak igaza van

    —> (><)

    soha, soha soha nem lesz magyarorszag elheto orszag, jo szorakozast a kovetkezo 30 evben a magyar ugaron.

  11. magyar9907 on

    Hm, lássuk:

    – Mindkét oldal (Feri, Viki) támadja, mint a szar,
    – Szembehelyezkedik a két hangadóval,
    – Van már egy körülbelül elég erős támogatottsága (20-25% kb.)
    – Népszerű, fideszes fellegvárakban (Veszprém, Debrecen) is több ezren kimennek a tüntetéseire

    Részemről eddig szimpatikus, aki a 2010 előtti és a 2010 utáni rendszerrel egyszerre elégedetlen, szerintem nyugodtan szavazhat rá. Igen, van egy minimális esély hogy egy Orbán 2.0., de a “hívei” kiábrándult Fideszes/ellenzéki szavazók, szóval HA kormányt alakítana és elkezdené azt játszani, amit Gyurbán, akkor igen hamar el lenne zavarva.

  12. Kommenteket olvasva még mindig érvényes amit kb egy hónapja írtam, Reddit népének nem kell rendszer/kormányváltás. Mert alternatívát nem tudnák és nem is akarnak képezni/ajánlani. A régit (jogosan) szarozzák, az újnak meg esélyt sem adnak mert nem tökéletes a lehetetlen elvárásaiknak.

    Naivitás azt hinni hogy a fidesz szavazók egy részének megnyerèse nélkül lehet itt változást elérni. Sajnos kell a jobbos retorika néha, sajnos kellenek a nekik tetsző szólamok. Itt ha valaki kiállna hogy euró lesz, melegházassag, legális fű és nem lesz korrupció azt a büdös életbe nem hogy nem szavazzák meg, még csak 5%-ot sem kap.

    Szerintem MP tökéletesen járkál a fidesznek ismerős és az ellenzékinek tetsző vékony vonalon. Nemzeti retorika de lölözès és akugyár szidás. Ez láthatóan sokaknak rezonál.

    De az is látszik hogy változik a véleménye, az első partizán interjúban még nem zavarta a propaganda mostmár tudja milyen. Az első klubrádiós interjúban még nem állt ki az oroszok ellen, mostmár igen. Láthatóan a fideszben szocializálódott és Brüsszelben is az olyan szólamokat tanulta meg ami oda tartozott. De most hogy kívülről nézi a dolgokat ébred. 26-ra lehet a maradék berögződést is leveti magáról. Sajnos vagy nem sajnos jobb esélyünk 14 éve nem volt a fidesz ellen.

    Akinek meg nem tetszik és elégedett az elmúlt 14 év ellenzéki munkájával menjen nyugodtan a dk-hoz vagy a momentumhoz (mondjuk nekik tényleg minden ember ajándék lenne most) vagy alapítson egy baloldali pártot aztán majd meglátjuk mennyi embert ér el vele.